Program Hösten 2019

 

Söndagen den 4 augusti kl 13.00

Information om höstens program och fika vid Maltesholms slott

 

Vi träffas på MAltesholms slott för att fika och få veta mer om höstens aktiviteter och lite extra information om föreningen och dess framtid. Vi bjuder på baguett och dricka. Tag gärna med egen fikakorg. Anmälan till Susanne på 0702-451650, senast den 2/8. (efter kl 18)

 

Söndagen den 25 augusti kl 10.00-16.00

Trädgårdsdag på Bäckaskogs slott  

För tjugonde året i rad arrangerar vi den stora trädgårdsdagen i Bäckaskogs Slottspark. En fantastisk dag för alla trädgårdsenutusiaster! Eftersom det är ett jubileumsår satsar vi lite extra. På scenen står bla John Taylor och ger tips om hur du förbättrar din trädgård.

En Nyhet är tävlingen i blomsterarrangemang. Lokala aktörer arrangerar pallkragar som tävlar mot varandra. Publikens pris utses men även styrelsens i samarbete med John Taylor. Anmälan till detta är fortfarande öppen. Kontakta Andreas på 070-6001016 om du vill vara med. Klockan 15.00 auktioneras pallkragarna ut. Kom och buda ut en perfekt färgkoordinerad samling växter.

Arrangemanget kring pallkragar har tagits bort pga för få deltagare.

Vi skickar även ut en utmaning till alla hemmaodlare. I ett speciellt tält samlar vi roliga, stora, ovanliga och konstiga saker privatpersoner odlat. Om du har någor du vill visa upp, är det bara att ta med. Skriv en skylt med uppgifter om dig och det du har odlat som kan sitta jämte i utställningen.

 

Lördagen den 31 augusti kl 11.00-17.00

Skördefesten i Kristianstad

För tredje året arrangeras marknaden i Tivoliparken. Här kan du köpa frukt och grönt, förädlade produkter som tex sylt och saft. Hösten är inte bara skördetid, utan även en bra tid för planering. Därför finns det möjlighrt att fynda fina växter i stånden. Mat och dryck säljes så detta kan bli en heldag för hela familjen.

 

Lördagen den 7 september kl 10.00

Trädgårdsvisning i Gärds Köpinge

Återbesök i de två trädgårdar vi besökte i våras. Vi har planer på att göra denna typ av återbesök så att vi får se hur trädgårdarna förändras med årstiderna. Vi börjar hemma hos Christine Rasmussen på Fredrika Bremers väg 4 och tar sedan förje till Köpingehus och Christine Dufva. Amnälan till Carina 0703-940897.

 

Lördagen den 21 september kl 10.00

Trädgårdsvisning i Ystad

INSTÄLLT PGA Personliga skäl. 

Vi besöker Ingemar Åkerbergs stora trädgård på över 5000 kvm. Trädgården har varit med i Tusen trädgårdar och är enligt hans egen beskrivning vild men kultiverad. Han började anlägga den 2005 och då var den ett helt blankt papper i form av en åkermark. Idag prunkar den! Vi träffas hemma hos Ingemar på Kantfältsvägen 138.

Då Ingemar vill ha max 25 besökare åt gången, kommer vi dela upp oss i grupper och besöka fler trädgårdar/parker. Vilka detta blir anpassar vi efter antalet ntresserade. Grupper delas upp och adresser delas ut i samband med anmälan. Anmäl till Lotta på 0709-223138.

 

Söndagen 29 september kl 10.00

Sebbarps planthandel, Löberöd

Vi besöker Crina och Henriks fantastiska planthandel i Löberöd. Planthandeln var tidigare enm lanthandel, men idag har Carina Fritzell och Henrik Åström specialiserat sig på Rhodedendron och Azaleor som de förökar och driver upp själva. Möjligheter att köpa växter finns. Anmälan till Susanne på 0702-451650 (efter kl 18.00)

 

Söndagen den 20 oktober kl 10.00-12.00

Handla höstlökar på Odla.nu i Kristianstad

Odla.nu öppnar upp sina dörrar exklusivt för Kristianstads Trädgårdsförening. Detta på den nya anläggningen i Kristianstad. Kom och köp såväl höstlökar som Amaryllis. 

adress; Hörnhems lokaler i Viby

Vid frågor, kontakta Andreas 070-6001016.

 

Söndagen den 27 oktober kl 14.00

"Jakten på den perfekta jorden" på Regionmuseet

Tony Johansson från Trädgårdskampen på SVT tar er med på "Jakten om den perfekta jorden". Under många år har han jobbat tillsammans med jordleverantören Rölunda och testat många olika jordprodukter.

"Blir en föreläsning/workshop om den perfekta jordblandningen för den kräsna växten. Föreläsningen kommer att innehålla allt jag vet om jord och har exprimenterat med under hela min odlingskarriär. Det blir en jordig föreläsning där ni även får chansen att sätta händerna i lite olika jordblandningar"

I sammarbete med Rosensällskapet.

Biljetter köps på Regionmuseet i Kristianstad. Pris; 50 kr.

 

Lördagen den 23 november kl 14.00 OBS! NYTT DATUM

"Groddar och skott" i Hälsoträdgården i Kristianstad.

Workshop med Jonas Bendroth. Groddning och skott har fått ett uppsving och var ett av de absolut mest uppmärksammade inslagen på trädgårdsmässorna under våren. Jonas driver företaget Sproutly.se och brinner för den gröna maten.

Jonas kan mycket om både själva odlingen och tillagningen av groddar och skott och håller perecis på att skriva en bok tillsammans med Annika Christensen. Förhoppningsvis är boken klar lagom till eventet. I samband med Workshopen finns möjlighet att köpa produkter till förmånliga priser.

Ingen anmälan behövs. Vi kör med drop in. Vid frågor kontakta Andreas på 070-6001016.

 

Tisdagen den 26 november kl 18.30.

Bind din egen krans , Backgården i Hovby

Gunilla som tidigare hade Fjällblomman kommer tillsammans med Carina att guida dig i arbetet med att binda en driktigt fin dörrkrans. Materialet finns på plats och det finns även möjlighet att arrangera en julgrupp.

Kostnad; 50 kr + att du betalar för använt material

BAckgårdens butik håller öppet denna tid och ger möjlighet till extra gröna julklappar. Anmälan till Carina 0703-940897.