'Odla drickbart' - Regionmuseets nya utställning

17 juni - 14 oktober 2018   -   Fri entré

Alla tider har vi odlat för vårt husbehov. Oftast mat för dagen eller kryddor och örter som smaksätter vår mat, men även som smaksättning på drycker.

Utställningen 'Odla drickbart' berättar om de drycker som trädgården kan inspirera till. Allt från ekologiska hemmagjorda drycker till välgjorda, snygga smakdrinkar - med eller utan alkohol. Smaksatt med vad som växer i trädgården, men också i skog och mark eller på exotiska platser runt om i världen.

Det blir en mycket sinnlig utställning med föremål, miljöer, ljud, film, animationer, dofter och levande växter.

Oavsett om man trivs bäst på balkongen, kolonin eller på tomten är förhoppningen att utställningen ska väcka lusten att odla drickbart.

Programpunkter knutna till utställningen, fler finns att vänta!

Invigning den 17 juni 14.00
Under invigningen finns möjlighet att smaka på sortspecifik must, Kombucha och en nylanserad Åhus akvavit.

Föreläsning 17 juni 15.00 - Sanna Töringe om Likörer
En föreläsning om likörer, dess historia och hur du själv kan göra en god likör.

Föreläsning 14 oktober - 14.00 Andreas Andersson - Hydroponisk odling
En föreläsning om hur du själv kan odla dina kryddor i köksfönstret eller i garderoben!