'Odla drickbart' - Regionmuseets nya utställning

17 juni - 14 oktober 2018  

Alla tider har vi odlat för vårt husbehov. Oftast mat för dagen eller kryddor och örter som smaksätter vår mat, men även som smaksättning på drycker.

Utställningen 'Odla drickbart' berättar om de drycker som trädgården kan inspirera till. Allt från ekologiska hemmagjorda drycker till välgjorda, snygga smakdrinkar - med eller utan alkohol. Smaksatt med vad som växer i trädgården, men också i skog och mark eller på exotiska platser runt om i världen.

Det blir en mycket sinnlig utställning med föremål, miljöer, ljud, film, animationer, dofter och levande växter.

Oavsett om man trivs bäst på balkongen, kolonin eller på tomten är förhoppningen att utställningen ska väcka lusten att odla drickbart.

Programpunkter knutna till utställningen:

Lördag 15 september - Temadag om skånsk öl och råvaror producerade i skåne.

Tisdag 25 september 18.30 - Åhus Akvavit, resultatet av ett hantverkskunnande.

Söndag 30 september 14.00 - Gör din egen Kombucha.

Söndag 7 oktober 13.00-15.00 - Kombinera alkoholfri dryck med rätt mat.

Söndag 14 oktober 14.00 - Alla kan odla hydroponiskt - Andreas Andersson
En föreläsning om hur du själv kan odla dina kryddor i köksfönstret eller i garderoben!